HORARI Dilluns a Dissabte 8.30 a 13.30 i de 17 a 20. Diumenges de 8.30 a 13.30. Comandes a través del Web, del Mail info@racodelllibre.cat o WhatsApp 622590126 per recollir a la botiga o servei a domicili.
Los charros son los habitantes de una extensa zona del Transtormes camino de Portugal que, aunque hace tiempo abandonaron el lenguaje lígrimo queenriquecía con giros originales el castellano, siempre se resistieron adespe-dirse de los suculentos sabores de sus lumbres, fogones y cocinaseconómicas al...
Los charros son los habitantes de una extensa zona del Transtormes camino de Portugal que, aunque hace tiempo abandonaron el lenguaje lígrimo que
enriquecía con giros originales el castellano, siempre se resistieron a
despe-dirse de los suculentos sabores de sus lumbres, fogones y cocinas
económicas alimentadas con carbón, cisco, leña, carrascos o dura madera de
encina, en los que los pucheros dormían aquella siesta ardiente durante
horas y horas para transformar unos modestos alimentos en auténticos
manjares de príncipes. Elisa Núñez investiga, saca a la luz y traduce al
lenguaje de hoy una serie de recetas de cocina perdidas en el tiempo o
simplemente silenciadas. Arturo González nos ofrece en un delicioso
abecedario de la cocina charra... y otras suculencias una serie de pistas
para ser amplidas por gastrónomos y todos aquellos que busquen fuentes con eco.
Al fuego de la leña de encina se arrimaban las ollas y pucheros del yantar
diario. Aquellos cocidos de garbanzos hechos a fuego lento durante las
interminables mañanas rurales. Un cocido compuesto por los pequeños y relucientes garbanzos de Pedrosillo el Ralo o de Gomecello, el tocino recién
cortado de las grandes hojas, el trozo de gallina, el morcillo (si había
«posibles») y el relleno son su miga, su huevo revuelto y el perejil. En
torno a la camilla se reunía la familia y comían el cocido, comenzando por
la sopa, todos en un plato y así, en el camino, se batían las cucharas para
lograr atrapar la mejor parte. Después, cuando vinieron tiempos mejores cada comensal ocupaba la parcela de su plato y una mano justa repartía las
viandas y evitaba los duelos.
Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.
Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.
Personalització
Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.
Anàlisi
Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.
Marketing
Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.
¿Vols conèixer totes les novetats del panorama literari? Subscriu-te al nostre butlletí on t'informarem de les novetats, signatures de llibres i totes les activitats que organitzem al Racó. No t'ho perdis!